top of page
DSC_0009-bewerkt.jpg

Your body is the only thing that will be there for your entire life.
Make sure you love it for everything it is.

Hallo!

Ik ben Ilke, geboren in 1990, en ik ben graag jouw boudoirfotografe. Samen met mijn hubby Christophe, mijn twee pluskinderen Victor & Elisabeth, onze hond Biscuit (Yes, Koekje op z'n Engels), en onze poes Jinx wonen wij in Gelrode, naast Aarschot.

Ik ben een Ram van sterrenbeeld en dus enorm gepassioneerd! Mensen omschrijven mij als enthousiast, optimistisch, sociaal, empatisch, zachtaardig en mijn energie blijkt enorm aanstekelijk te werken.

 

Maar dit is niet altijd zo geweest... Door mijn vader op jonge leeftijd te verliezen in een verkeersongeluk, kampte ik rond mijn 24ste (opnieuw) met een zware depressie en gigantische angststoornis. Het was een enorm gevecht met mezelf. Ik heb absoluut op Rock-Bottom gezeten. Maar het maakte me wel tot de persoon die ik vandaag ben. Ik werd gedwongen om mezelf te vinden, om mezelf gelukkig te maken in plaats van die verantwoordelijkheid bij anderen te leggen. Ik moest mezelf vervolledigen, ongeacht hoeveel lieve mensen ik rondom mij heen had. I had to take radical responsibility of my life.

Na jaren struggelen, en heel wat soul-searching bleek dat fotografie mijn redding was. Niet zo gek, als je weet dat ik na mijn middelbaar een jaar Fotografie gestudeerd heb. In 2018 kreeg ik de Boudoir-microbe volledig te pakken en dompelde ik mij volledig onder in deze wondere wereld van beeldende kunsten. Ik verloor mezelf compleet in persoonlijke ontwikkeling en mijn skills, ik verdiepte mezelf in mindset & zelfzorg.

 

Andere mensen helpen door mijn opgebouwde levenswijsheid, en zien dat ik andere mensen hun zelfvertrouwen kon boosten door mijn fotografie, maakte mij opnieuw gelukkig. Het maakte mijn bestaan nuttig. Ilke Poelman Photography is veel meer dan gewoon een business-opportuniteit of een foto-studio. Het is mijn therapie, mijn redding, mijn passieproject.

 

Mijn studio, en daarom jullie, zijn de reden waarom ik hier vandaag nog ben. Letterlijk.

Ilke Poelman.jpg

Waarom ik koos voor Boudoir?

Maar er is natuurlijk meer dan dat! Ik koos niet zomaar voor Boudoirfotografie. Het leven leerde mij dat alles zoveel mooier is als je jouw eigen beste vriend wordt. Alles wordt makkelijker als je zelfvertrouwen hebt en sterk in je schoenen staat. En ondanks ik nu met overtuiging kan zeggen dat ik mezelf graag zie, is dat lang niet zo geweest. Zoals vele dames kampte ik ook met onzekerheden: Was ik wel mooi genoeg? Goed genoeg? Waren mijn borsten wel voldoende groot? Mijn neus niet te mannelijk? Was ik over het algemeen wel vrouwelijk genoeg?

Het was mijn man Christophe die mij op mijn 22ste een boudoirshoot cadeau deed in de hoop mij zo doen in te zien wat hij altijd al gezien heeft. En mannekes.... Wat was dit het beste geschenk ooit! Ik was superonzeker en bloednerveus om hieraan te beginnen. Ik wist NIETS van poseren, of hoe ik me moest gedragen als er een camera in mijn buurt kwam die ik zelf niet vasthield. Die nervositeit bleek uiteindelijk voor niets nodig. Alles werd voor mij gedaan. Wat ik op dat moment nog niet wist, was hoe deze ervaring mijn leven zou bepalen...

Toen ik de foto's terugzag, kon ik mijn eigen ogen niet geloven. Wat was het vreemd om mezelf zo te zien. Onwerkelijk. Confronterend. Ik zag iemand helemaal anders dan dat ik dagelijks in de spiegel zag. Was ik dit?? Ik was trots op deze foto's en toonde deze aan mijn vrienden en familie. Ik kreeg complimenten met hopen. Mijn zelfvertrouwen groeide...

Langzaam maar zeker merkte ik dat ik er fysiek best wel mocht zijn. Dat mensen veel meer zien dan wat ik in de spiegel zie. Ik begon me mooier en mooier te voelen. Vrouwelijker ook! Ik begon zelf te zien wat mijn troeven waren. Steeds vaker betrapte ik mezelf erop dat ik de poses die ik leerde tijdens die shoot ook voor de spiegel deed. In plaats van enkel de mindere kanten op te merken, begon ik meer en meer ook de mooie kanten te te zien, en te benadrukken.

Die eerste boudoirshoot op mijn 22ste levensjaar draaide dus om veel meer dan enkel 'mooie sexy foto's'. Het veranderde compleet mijn zelfbeeld, mijn eigenwaarde. Daarom weet ik hoe waardevol een boudoirshoot kan zijn in jouw leven. En het is exact DAT wat ik wil doorgeven aan anderen.

Ik wil een wereld waarin we allemaal onszelf wat liever gaan zien. Ik wil andere vrouwen empoweren en aantonen dat ook zij er absoluut mogen zijn. Ik wil af van dat maatschappelijke 'picture perfect' dat compleet onhaalbaar is voor de overgrote meerderheid van de vrouwelijke bevolking. Ik wil laten zien dat we allemaal onze troeven hebben. Want echt, elke vrouw is een absolute Bombshell! Ook jij.

 

Dus, one woman at a time, bouw ik aan deze ideale wereld. Want vrouwen die lekker in hun vel zitten, empoweren op hun beurt opnieuw andere vrouwen.

We rise by lifting others. Absoluut.

Liefs,

Ilke

Scherm­afbeelding 2023-09-13 om 17.21.47.png

Ben ik de juiste fotografe
voor jou?

Zoals jullie lezen is mijn boudoirfotografie mijn passie. Ik sta er mee op, en ik ga er mee slapen. Dit wil zeggen dat ik er alles aan doe om jou de best mogelijke ervaring te bieden en dat ik mezelf blijf ontwikkelen voor jou. Want enkel zo krijg jij het allerbeste!

Ik weet wat het is om aan de andere kant van de lens te staan, en daardoor weet ik exact hoe jij je voelt. Ik weet hoe het is om onzeker te zijn over jezelf, en iemand nodig te hebben die je meeneemt doorheen de ervaring. Maar ondertussen weet ik evengoed hoe het voelt om net wel zelfzeker te zijn, en daarom weet ik ook hoe het voelt om gewoon staan te popelen om je vrouwelijkheid in de strijd te willen gooien tijdens het shooten. I'm all up for that!! I want to see you shine, en ik ben je grootste cheerleader!

Doorheen de jaren heb ik tienduizenden euro's geïnvesteerd in mijn kennis en expertise. Honderden vrouwen zijn jou reeds voorgegaan voor mijn lens. Ik weet exact hoe ik jou moet begeleiden, hoe ik jou kan opvangen als het emotioneel wordt, hoe ik jou kan aanmoedigen om jou dat zetje in de rug te geven, en ik ben als de beste om jou op jouw gemak te stellen. Maar ik weet ook hoe ik elke vrouw flatterend op foto moet zetten. Ik weet hoe ik jou moet aansturen en welke poses bij jouw lichaamstype werken. Welke outfits en kleuren jou het beste staan. En ik weet perfect hoe ik jou moet coachen doorheen elke emotie om die perfecte blik te krijgen van jou, want yes, ook daar wordt aan gedacht! Ondertussen is het zelfs zo dat ook andere boudoirfotografen bij mij komen aankloppen om ook hen aan te leren wat ik doe.

Ben ik de juiste fotografe voor jou? You tell me! Maar als je houdt van mijn stijl, en je voelt een match met wat ik hier allemaal schrijf, dan stel ik voor dat we elkaar wat beter leren kennen op een kennismakingsgesprek. Dan kan je daarna nog altijd beslissen of wij de perfecte match zijn!

Wat denk je!?

bottom of page